K3

Målgruppe: Primært årgangssvømmere i alderen 8-12 år og yngre. Svømmerne skal udtages til dette hold.

Indhold: K3 er holdet, hvor svømmeren tager det endelige skridt ind i konkurrencesvømning. Der arbejdes teknisk i alle fem stilarter. Som femte stilart menes streamline, som prioriteres højt på K3. Svømmerens balance og motoriske evner stimuleres både i vand og på land.

På land trænes der både med elastik og egen kropsvægt. Formålet er at øge svømmernes styrke, men i særdeleshed at øge deres kropskontrol.

En af K3s vigtigste opgaver er at finde og stimulere de talenter, der er i klubben. Der indlæres gode vaner til både træning og stævner.

Det forventes, at man kommer til de træninger, der er aftalt med træneren, samt at der meldes afbud, hvis man er forhindret i at komme til en træning.

Udover fokus på træningen er der også fokus på det sociale. Lysten til svømning og kammeratskabet skal være den primære drivkraft for den enkelte svømmer - både i det daglige, til stævner og i forbindelse med øvrige aktiviteter.

Træningsforløb: På K3 starter man med at svømme 3 gange om ugen, og efter aftale med træneren optrappes svømmeren til 4 gange om ugen efter følgende model:

3 træninger om ugen: Man – Ons – Lør
4 træninger om ugen: Man – Ons – Fre - Lør

5 træninger om ugen: Man – Ons - Torsdag morgen– Fre - Lør (K3+)

Mål: At udvikle svømmerne teknisk og indøve gode træningsvaner.