Konkurrencesvømning

Generelt

Der findes 4 + Barracuda konkurrencehold i Skovbakken, hvor man gradvist kan gå fra at blive introduceret til konkurrencesvømning til at være konkurrencesvømmer og til sidst ender som elitesvømmer.

Vi har lavet et startfællesskab med IHF,Lyseng og HEI under navnet Aarhus Swim AAS. Det betyder konkret, at vi på K1/ K2 og (K3) har både fælles træning og fælles træner. Til stævner stiller vi op sammen i holdkapper som Aarhus Swim. Vi tilstræber at følge de træningsanbefalinger, som findes i Team Danmarks ’Aldersrelateret Træningskoncept’, omkring antallet af træninger i forhold til den enkelte svømmers alder. 

Vi lægger stor vægt på et godt socialt miljø i klubben.  Både når vi tager til stævner men også i forbindelse med træning, træningslejre og andre aktiviteter. Det forventes, at man er en god holdkammerat, dvs at man støtter og bakker hinanden op.

Det forventes, at forældre hjælper til med kørsel, som official, som holdleder – og derudover gerne engagerer sig i de forskellige udvalg, som bakker op om Konkurrenceafdelingen og dens aktiviteter. Desuden skal både svømmerne og deres forældre bakke op om de initiativer og arrangementer, som klubben arrangerer.

Med andre ord konkurrence svømning i Skovbakken kræver både tid og energi  - til gengæld får svømmere og forældre masser af oplevelser – både socialt og sportsligt.