Velkommen til skovbakken

Skovbakken består af 11 selvstændige afdelinger, der har hver deres egen hjemmeside. Du kan linke videre til den enkelte afdeling i den venstre søjle.

Skovbakken tilbyder mange forskellige idrætsgrene, både elite- og breddeidræt. I øjeblikket har 5.500 medlemmer fornøjelse af et medlemskab. Afdelingernes aktiviteter foregår primært i Vejlby-Risskov Idrætscenter, som er et 40 tønder stort idrætsområde med fodboldbaner, tennisbaner, sportshaller, svømmehal, tennis/squashhal, gymnastik/trampolinhal.

Et par afdelinger har deres aktiviteter på Trøjborg i det nordlige Århus i Annex-Hallen og på Skovvangsskolen.
Ønsker du information, kan du kontakte den enkelte afdeling eller skrive til hovedafdelingen på mail: mogenskloster@oncable.dk

NYHEDER


IK Skovbakken er i gang med en transformation.

Efter de første fine 90 år som Hovedforening, påbegyndes en rejse mod de 100 år.

IK Skovbakken vil gerne være en mere aktiv og synlig del af Vejlby Risskov Centeret (VRC), men også være en aktiv del af nærmiljøet og Aarhus by. Ambitionen er derfor i den kommende tid at se et dynamisk Skovbakken. Et sted hvor vi forbereder os på at tage i mod 18.000 nye borgere samtidigt med at vi hæver kvaliteten for alle de brugere der krydser igennem VRC´s porte.

I tæt samarbejde med Idræts Højskolen Aarhus, Vejlby Risskov Hallen, Springcenteret, Tennis- og Squash hallerne og Risskov Gymnasium m.a., er der fokus på faciliteterne, infrastrukturen, kommunikation samt kvaliteten i oplevelserne for de 1,3 millioner besøgende om året.

I den kommende tid kan du blandt andet på Facebook følge med i denne rejse!

WE ARE VRC!

Følg med på Facebook her: IKskovbakken 


Hovedformand IK Skovbakken
Steffen Wich

Skovbakken og Aarhus Fremad Atletik er indgået i klubsamarbejde. Har du lyst til at stifte bekendtskab med atletikdisciplinerne – så se nedenfor: 

Aarhus Fremad - Den hyggelige løbe- og atletikklub i Nordbyen

Mærk glæden ved at løbe og find formen sammen i den hyggelige klub. Aarhus Fremad Atletik har over 100 års erfaring med at skabe et godt træningsmiljø, hvor vi både smiler og sveder sammen. Der er hold til dig, som gerne vil skridtet videre fra sofaen til løbeskoen og også hold, hvis du drømmer om personlige rekorder på alt fra 100 meter til maraton. Børn og unge kan gå til atletik, hvor vi har fokus på alle discipliner: løb, hæk, højde-, længdespring og kast.

I Fremad hjælper og støtter vi hinanden, og du får sparring af dygtige løbere og uddannede trænere, som kender vejen frem.  Der er mulighed for træning én til tre gange om ugen på de forskellige hold, og mulighed for at tage til løb sammen, stævner, DM, julefrokost og sommerfest.  

Klubbens fire hold er pt: 

FIT holdet - find formen

Her bliver du vejledt af en DGI-uddannet løbetræner. Der er altid tid og plads til at få snakket sammen både før, under og efter træning. Træningen varierer fra fartleg og intervaller til dage med længere rolige ture. Typisk løber vi samlet 6-8km. Det er socialt, og vi har det sjovt sammen. 

Konkurrencehold - fra mellemdistance til langdistance

Løb sammen med løbere, der kender vejen frem og få vejledning af en uddannet DGI-træner! Vi deler gerne viden om alt fra rødbeders velsignelser, kaffe og formtopning og du kan sparre med erfarne løbere om træning og programmer. Klubben har gennem tiden udklækket flere eliteløbere, og vi hjælper dig gerne til at nå dine mål i løbeskoene. Træningen indeholder typisk intervaller og tempoture og vi løber typisk samlet 10-14km. Det er socialt, og vi har det sjovt sammen. 

Børne- og ungeatletik

Holdet er opdelt, så de yngste fra 6-10 år leger en del, mens de lærer disciplinerne. 

Fra 10 år bliver der mere fokus på teknik og træningen i hæk, sprint, spring og kast - og ikke mindst at have det sjovt sammen.

Sprintholdet

Her får du virkeligt fart i stylterne på distancer fra 60 meter til 400 meter. Træner er den tidligere elitesprinter Stefan Lenschau Schmidt med en personlig rekord på 10.77 på 100 meter. 

Flere informationer kan findes via dette link